PROVEDENI PROJEKTI
PROJEKTI U PROVEDBI
Vi ste ovdje: Naslovnica - Vijesti

Održana početna koferencija projekta LIPA

01.10.2018.
Dana 27.09.2018. godine održana je Početna konferencija projekta LIPA – Lokalna inicijativa za poduzetničku aktivaciju kojoj su prisustvovali i predstavnici Lokalne razvojne agencije – Poduzetničkog centra Pakrac d.o.o., jedan od partnera projekta.
Gospodin Gazić predstavio je okupljenima aktivnosti koje će LRE PCP provoditi u okviru projekta LIPA. Aktivnosti su vezane za kampanju promoviranja poduzetništva „Pokaži potencijal“ kroz koju će mobilni tim održavati nezaposlenim osobama  motivacijska predavanja o poduzetništvu na području grada Lipika i Pakraca.
Osim toga, provodit će individualna savjetovanja nezaposlenim osobama kako bi ih aktivirali u pokretanju svojih poduzetničkih pothvata. Zainteresirane nezaposlene osobe moći će testirati svoju ideju pod stručnim vodstvom djelatnika LRE PCP te će napraviti svoj poslovni plan.
Nakon osnivanja poslovnog pothvata, pratiti će poduzetnika početnika na putu ostvarenja svoje poduzetničke ideje kroz stručno vodstvo i savjetovanje. Ukoliko ste zainteresirani za pohađanje nekih od motivacijskih predavanja, slobodno nam se obratite.
Vrijednost projekta: 1.225.469,67 kuna.
Projekt je sufinanciran u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, iz programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, a u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2016. – 2020.
 
Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega, a partneri u projektu su: Grad Požega, Poduzetnički centar Pleternica d.o.o., Lokalna razvojna agencija – Poduzetnički centar Pakrac d.o.o., Pučko otvoreno učilište Obris, Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije te Veleučilište u Požegi.