Poduzetnički centar Pakrac d.o.o., osnovan je 2000. godine kao društvo s ograničenom odgovornosću (d.o.o.) od strane Grada Pakraca u sklopu lokalnog programa poticanja poduzetništva. Kao takav, PCP je prvi poduzetnički centar osnovan na području Požeško-slavonske županije te jedan od najstarijih u Republici Hrvatskoj. PCP u svom organizacijskom ustroju ima 5 organizacijskih odjela: Razvojno projektni odjel, Knjigovodstveni odjel, Poduzetnički inkubator te upravlja Gradskom športskom dvoranom i Gradskom tržnicom.

Cilj Centra je da kroz svoju djelatnost ima vodeću ulogu u gospodarskom razvoju i poticanju poduzetništva, kako na lokalnom tako i na regionalnom nivou. Naša nastojanja su da lokalne i regionalne potencijale prezentiramo širom Hrvatske te stranim ulagačima koji su u potrazi za povoljnim mogućnostima ulaganja na području Hrvatske. Princip rada u Centru temelji se na aktivnostima koje će poduzetnicima omogućiti da uz što manje troškove i na jednom mjestu pronađu sve informacije koje su im potrebne za početak i razvoj poslovanja.

Puni naziv: Poduzetnički centar Pakrac društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje nekretninama i obavljanje poslovnih djelatnosti

Skraćeni naziv: Poduzetnički centar Pakrac d.o.o.

Adresa: Zona male privrede 5, 34550 Pakrac

Upisano kod: Trgovački sud u Osijeku, stalna služba u Slavonskom Brodu

MBS: 050032150

OiB: 24926977965

Temeljni kapital: 12.202.600,00 kuna

Član društva: Grad Pakrac

Banka: Privredna banka Zagreb

Interni akti

Gradska tržnica

Gradska tržnica četvrtkom nudi različite mogućnosti prodaje prehrambenih proizvoda i robe širok potrošnje….više

Knjigovodstveni servis

Knjigovodstveni servis u sklopu Poduzetničkog centra Pakrac d.o.o. pruža usluge poreznog i financijskog savjetovanja lokalnim i regionalnim poduzetnicima te usluge knjigovodstva i računovodstva. Naš tim sastoji se od djelatnika koji iza sebe imaju dugo i bogato iskustvo….više

Gradska športska dvorana

Gradska športska dvorana središte je sportskih i kulturnih zbivanja na području Pakraca i šire okolice….više

Razvojno – projektni odjel

VIZIJA: ”Poduzetnički centar Pakrac je tim s kojim nemoguće postaje mogućim.” MISIJA: ”Kreativnim i inovativnim rješenjima pridonosimo realizaciji poduzetničkih poduhvata.”…više

Interni akti II

Microsoft Doc File IconZakon o pravu na pristup informacijama

PDF IconEtički kodeks

PDF Icon Izjava o nepostojanju sukoba interesa

Interni akti III

Microsoft Doc File IconKriteriji o određivanju naknade

PDF IconPravo na pristup informacijama

Nagrade

Najuspješniji poduzetnički centar, 2008
sadrzajdrag_elementi49slika1U sklopu 12. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu održanom u hotelskom naselju Solaris u Šibeniku dodijeljene su nagrade najuspješnijim hrvatskim poduzetnicima. U kategoriji razvojne agencije/poduzetnički centri najuspješnijim proglašen je pakrački poduzetnički centar u konkurenciji 70-ak poduzetničkih centara i razvojnih agencija.

Najuspješniji poduzetnički inkubator, 2010
sadrzajdrag_elementi47slika1U sklopu 14. Nacionalnoga savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu koje se održalo u Šibeniku u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, održana je svečana dodjela nagrada za najuspješnije poduzetnike u Hrvatskoj u 2010. godini. Za najuspješniji poduzetnički inkubator proglašen je Poduzetnički inkubator Pakrac, što je je još jedan dokaz našeg uspješnog i kvalitetnog rada, koji su i drugi prepoznali. Nagradu je u ime Poduzetničkog inkubatora Pakrac primila direktorica, gđa Vida Iličić.

Najbolja poduzetnička zona, 2011
sadrzajdrag_elementi46slika1Grad Pakrac dobio je nagradu za najbolju poduzetničku zonu u Hrvatskoj za 2010. godinu. Nagrada je uručena gradonačelniku Davoru Huški na 15. nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu što je u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva održano od 26. do 28. svibnja u Šibeniku.

Najbolji mladi poduzetnik, 2012
slika2 (8)U okviru XVI. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, koje je od 31. svibnja do 2. lipnja održano u Toplicama Sveti Martin u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta (MINPO), dodijeljene su nagrade najuspješnijim poduzetnicima, učenicima i studentima. Nagradu za najboljeg mladog poduzetnika dobio je obrt Ćasić vina iz Pakraca. Selekciju i odabir proveli su predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Udruge inovatora Hrvatske i Hrvatskog zadružnog saveza.

Referentna lista

PDF IconReferentna lista projekata 2004 – 2007

PDF IconReferentna lista projekata 2008 – 2010

Strateški dokumenti

PDF IconStrateški plan za 2014. godinu