dfgwsadf

Najava konferencije povodom obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača: „Potrošač u svijetu digitalnih financija”

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača, koji se tradicionalno svake godine diljem svijeta obilježava 15. ožujka, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Ministarstvom financija, Hrvatskom narodnom bankom i Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga organizira zajedničku konferenciju „Potrošač u svijetu digitalnih financija”.

Konferencija će se održati u hibridnom formatu 15. ožujka 2022. s početkom u 10 sati u hotelu Esplanade u Zagrebu, a online praćenje konferencije bit će moguće putem sljedeće poveznice: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZEqf-mqqD4rG9OdhQT81Ud_NZWbZ3i9hj6Q.

Cilj konferencije je analizirati izazove s kojima se potrošači susreću u svijetu digitalnih financijskih usluga i na koji način unaprijediti zaštitu potrošača na ovom području.

Uvodno će se obratiti Nataša Mikuš Žigman, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Stjepan Čuraj, državni tajnik u Ministarstvu financija, Bojan Fras, viceguverner Hrvatske narodne banke i Ilijana Jeleč, zamjenica predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

U nastavku konferencije održat će se panel rasprava “Kako zaštiti potrošača u svijetu digitalnih financija?”

Panelisti:
Anda Kostijal, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Zvjezdana Kidrić, Ministarstvo financija
Ana Pisačić, Hrvatska narodna banka
Ivan Mučnjak, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga
Danijela Princi Grgat, Hrvatski institut za financijsku edukaciju

Izvor: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, 09.03.2022.

Tags: No tags

Comments are closed.