VIZIJA: ”Poduzetnički centar Pakrac je tim s kojim nemoguće postaje mogućim.”
MISIJA: ”Kreativnim i inovativnim rješenjima pridonosimo realizaciji poduzetničkih poduhvata.”

Poduzetnički centar Pakrac osnovan je 2000. godine kao društvo s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) od strane Grada Pakraca u sklopu lokalnog programa poticanja poduzetništva. Kao takav, PCP je prvi poduzetnički centar osnovan na području Požeško-slavonske županije te jedan od najstarijih u Republici Hrvatskoj.

Cilj Razvojnog odjela je da kroz svoju djelatnost ima vodeću ulogu u gospodarskom razvoju i poticanju poduzetništva, kako na lokalnom tako i na regionalnom nivou. Naša nastojanja su da lokalne i regionalne potencijale prezentiramo širom Hrvatske te stranim ulagačima koji su u potrazi za povoljnim mogućnostima ulaganja na području Hrvatske.

Princip rada Razvojnog odjela temelji se na aktivnostima koje će poduzetnicima omogućiti da uz što manje troškove i na jednom mjestu pronađu sve informacije koje su im potrebne za početak i razvoj poslovanja.

Primarna djelatnost razvojno-projektnog odjela Poduzetničkog centra Pakrac d.o.o. je izrada projekata za razne nacionalne i međunarodne projekte, od natječaja različitih Ministarstava i Agencija, fondova Svjetske banke, Europske Unije i drugih donatora.

Uz projekte, djelatnici ovog odjela izrađuju poslovne planove i investicijske studije za poduzetnike i njihove potrebe kreditiranja, kao i marketinške projekte za potrebe razvoja poslovanja. Također, provodimo edukacije za poduzetnike u kojima sudjelujemo kao predavači, ili angažiramo stručnjake prema potrebi.

Sudjelovali smo u izradi gospodarskih strategija i strategija razvoja kako za Grad Pakrac, tako i za cijelu Požeško-slavonsku županiju (Regionalni Operativni Program Požeško-slavonske županije, Strategija razvoja ruralnog turizma, Strategija gospodarskog razvoja Grada Pakraca, Strategija razvoja poduzetničke infrastrukture). Pored toga, izrađujemo strateške i operativne planove za poduzetnike. Također, bili smo stručna podrška u osnivanju nekoliko poljoprivrednih zadruga i turističkog klastera na području šire regije.