Untitled-002-768x768

“Dani otvorenih vrata EU projekata”

Pozivamo svu zainteresiranu javnost da dana 27.11.2021.(subota) od 10:00h posjeti info pult na kojem će predstavnici LRA Poduzetničkog centra Pakrac i Grada Pakraca predstavljati uspješno provedene projekte, projekte u provedbi te davati sve informacije o EU fondovima. Info pult bit će postavljen od 10 do 13h ispred TZ Pakrac, na novouređenom gradskom trgu koji je uređen upravo sredstvima iz EU fondova. 

Događaj se organizira u svrhu sudjelovanja na “Danima otvorenih vrata EU projekata” koje organizira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije u suradnji sa Europskom komisijom u sklopu šire kampanje “Europe In My Region”.

U novom programskom razdoblju 2021. – 2027. Hrvatsku očekuje dvostruko više sredstava iz EU fondova uz snažan naglasak na temama razvoja inovacija, digitalizacije i zelenog gospodarstva. Hrvatskoj su na raspolaganju financijska sredstva u iznosu od oko 25 milijardi eura koja će se iskoristiti za nove investicije i daljnji razvoj i zapošljavanje. EU financira širok raspon projekata i programa u područjima kao što su regionalni i urbani razvoj i suradnja, istraživanje i inovacije, obrazovanje i kultura, zapošljavanje i socijalna uključenost, poljoprivreda i ruralni razvoj te pomorstvo i ribarstvo. Sredstva iz EU fondova povlače se prema posebnim uvjetima koji se određuju pojedinačno za svaki natječaj prema uvjetima određenima u Uputama za prijavitelje. Važno je što prije krenuti u pripremu inovativnih i konkurentnih projekata te uskladiti vlastiti investicijski ciklus s dinamikom objave natječaja kako bi se doprinijelo razvoju, napretku i poboljšanju životnih uvjeta u lokalnim sredinama.

Kako bismo buduće EU projekte kreirali što je moguće više prema potrebama građana te na taj način doprinijeli povećanju kvalitete života u našem gradu, pozivamo Vas, stanovnike Pakraca, da nam napišete svoje ideje, prijedloge, želje, potrebe i problematiku. Pustite mašti na volju, a svaku ideju ćemo prokomentirati i razmotriti mogućnosti za njezinu realizaciju preko razvojnih projekata. Stoga pozivamo naše sugrađane da svoje prijedloge šalju na mail projekti@pakrac.hr i na taj način zajedno učinimo Pakrac boljim gradom.

#EUinmyregion

https://hr-hr.facebook.com/strukturni.fondovi/

Tags: No tags

Comments are closed.