dsfawetrfaw

Dvije online radionice u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esf.platforma.civilnodrustvo.hr otvorila je prijave na dvije online radionice koje će se održati 1. i 8. prosinca 2021. Radionice će održati udruga SMART iz Rijeke i ACT grupa iz Čakovca, suradne organizacije Nacionalne zaklade u provedbi Programa regionalnog razvoja.

Više informacija o radionicama i poveznica za prijave:

ONLINE RADIONICA UDRUGE SMART, 1.12.2021. – Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama
Cilj radionice je upoznati sudionike/ce sa svrhom i procesom javnog zagovaranja te s osnovnim koracima pripreme i provedbe aktivnosti javnog zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama. Radionica je namijenjena osobama bez ili s malo iskustva u zagovaranju. Mole se zainteresirani da se na radionicu prijave samo ako na istoj mogu sudjelovati za cijelo vrijeme njezina trajanja te samo ako mogu osigurati opremu potrebnu za aktivno i nesmetano sudjelovanje na radionici.

ONLINE RADIONICA ACT GRUPE, 8.12.2021. – Modeli unutarnjeg i vanjskog vrednovanja djelovanja/programa organizacija civilnoga društva; Možemo/hoćemo li bolje?
Cilj ove radionice je da sudionici bolje razumiju što je i koja je svrha vrednovanja kako bi mogli unaprijediti vlastite okvire vrednovanja unutar organizacija. Na webinaru ćemo, u teorijskom i praktičnom smislu proći kroz kontekst i pojmove vrednovanja. Sudionici će izraditi i vlastiti jednostavni okvir za vrednovanje neke intervencije, projekta, programa ili organizacije s naglaskom na vrednovanje učinaka, a ne samo vrednovanja efikasnosti provedbe i „mjerljivih ishoda“ (produkata aktivnosti). Naučit će kroz praktični rad i vježbe kako jednostavni alati poput lanca vrijednosti (ili Teorije promjene) mogu poslužiti za vrednovanje i unapređenje onoga što rade, cijele organizacije – navodi se u najavi.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, MI, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv) održava radionice u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.

Izvor: http://www.esf.hr/esf-platforma-otvorene-prijave-na-dvije-online-radionice-u-prosincu/

Tags: No tags

Comments are closed.