hgk-it-konferencija-1271x550619e3d92154c7

KONFERENCIJA “IT INDUSTRIJA KAO POKRETAČ RASTA I RAZVOJA: ANALIZA STANJA I SLJEDEĆI POTEZI”

Hrvatska gospodarska komora uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva pozivaju sve zainteresirane na konferenciju IT industrija kao pokretač rasta i razvoja, koja će se održati u utorak, 7. prosinca, u 10 sati, u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema, na adresi Nova Ves 17. Konferencija će se održati za ograničeni broj sudionika s pozivnicom i digitalnom COVID potvrdom, a široj javnosti je omogućeno praćenje cijele konferencije online.

Hrvatska gospodarska komora je izradila i predstavit će Analizu hrvatske IT industrije s detaljnim pregledom ove djelatnosti kroz udio i dinamiku hrvatske IT industrije u nacionalnoj ekonomiji te kroz međunarodne usporedbe. Posljednje izdanje ove analize nadopunjeno je podacima o ulaganjima u istraživanje i razvoj te nudi pregled po županijama za ukupno razdoblje. Cilj je steći uvid u razinu inovativnosti i smjernice za razvoj IT industrije prema kategorijama IT poduzeća i u specifičnosti koje IT industrija ima u pojedinoj županiji.  Uz analizu podataka do 2020. godine, predstavit će se i rezultati pilot ankete o startup okolini u Hrvatskoj te predviđanja za IT industriju do kraja 2021. i u 2022. godini.

Sadržaj konferencije je podijeljen tematski u tri panel rasprave. Prva se zove Budućnost je svijetla uz IT i bavi se Analizom hrvatske IT industrije i predviđanjima za za budućnost. Na drugoj panel raspravi, IT sektor i javna uprava – zajedno do cilja, predstavit će se projekti iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti dok će na trećoj panel rasprava, Viva Las Vegas: Od lokalne zvijezde do globalnog startupa, urednik časopisa Bug, Dragan Petric, razgovarati s tvrtkama koje će izlagati na CES-u u Las Vegasu u siječnju 2022.

Prisutnima će se uvodno obratiti potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj Tomislav Radoš, predsjednik Udruženja za IT HGK Goran Mrvoš i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić

Kao gost predavač će se pojaviti Julian David, potpredsjednik udruge DIGITALEUROPE i direktor udruženja za trgovinu tehnologijom techUK.  

Kompletan program konferencije kao i prijavnica te poveznica za online praćenje nalaze se na linku:  https://www.hgk.hr/it-industrija-kao-pokretac-rasta-i-razvoja-analiza-stanja-i-sljedeci-potezi-najava

Tags: No tags

Comments are closed.