viber_slika_2021-11-09_13-09-35-658

LRA Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. na radionici u Poreču u sklopu projekta BOND 2

Kao ponosni član udruge mreža BOND, naša djelatnica Katarina Plavček  je od 25.-29.10.2021. godine u Poreču pohađala petodnevnu edukativnu radionicu implementacije standardizirane usluge savjetovanja poduzetnika početnika. Navedena radionica organizirana je od strane Udruge Mreža BOND i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)  za više od 70 predstavnika poduzetničkih potpornih institucija – članova udruge Mreže BOND Hrvatska. Radionica u Poreču prva je aktivnost druge faze projekta BOND, a sudionici su na njoj bili upoznati s osam modula Priručnika – Poduzetnik i ideja, Istraživanje tržišta, Od ideje do tržišta, Marketing, Prodaja, Financijsko planiranje i upravljanje, Zakonski okvir te Poslovne operacije i aktivnosti.

Voditelji radionica Dubravka Lacić, Iva Grković, Ivan Jerčinović i Mihaela Balić su kroz teoretski dio i praktične primjere uputili sudionike kako učinkovito rješavati svakodnevne izazove te im nadogradili znanja i iskustva.

Mi u Poduzetničkom centru Pakrac ćemo stečeno znanje pretvoriti u edukacije i savjetodavne usluge za poduzetnike, s posebnim naglaskom na poduzetnike početnike.

Cilj projekta BOND, u kome Poduzetnički centar Pakrac sudjeluje od samog početka, jest jačanje ponude profesionalnih usluga za poduzetnike diljem Hrvatske putem umreženih poduzetničko – potpornih institucija, kako bi se osigurala integrirana pomoć malim i srednjim poduzećima u svim stupnjevima razvoja.

Kroz projekt BOND nastoje se smanjiti razlike u regijama i svim poduzetnicima u Hrvatskoj pod jednakim uvjetima olakšati pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Također, u okviru projekta BOND 2 do 2023. godine očekuje se razvoj pet mreža mentora koji će biti na raspolaganju poduzetnicima (početnicima) za savjetodavne usluge i edukacije, kao i certificiranje 15 poduzetničkih potpornih institucija u 11 županija za pružanje standardiziranih usluga namijenjenih poduzetničkom sektoru, a razvijenih kroz projekt BOND. Standardiziranje usluga omogućit će njihovu ravnomjernu kvalitetu i dostupnost na području cijele Hrvatske, a Poduzetnički centar Pakrac će se aktivno uključiti u njihov razvoj, a kasnije i primjenu.

Tags: No tags

Comments are closed.