erasmus-logo_orig

Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2022. godinu

Europska komisija objavila je 24. studenoga 2021. godine Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2022. godinu.

Tekst Poziva dostupan je na svim službenim jezicima Europske unije.

Poziv obuhvaća sljedeće aktivnosti:
– Ključna aktivnost 1 (KA1) – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince
– Ključna aktivnost 2 (KA2) – Suradnja organizacija i institucija
– Ključna aktivnost 3 (KA3) – Podrška razvoju politike i suradnji
– Aktivnosti Jean Monnet

Kako se ističe u priopćenju Agencije za mobilnost i programe EU, riječ je o značajnom povećanju proračuna od čak osam milijuna eura u odnosu na 2021. kada je Hrvatska na raspolaganju imala više od 28 milijuna eura.

“Izdašniji proračun za 2022. godinu donijet će hrvatskim građanima još više mogućnosti za studiranje u inozemstvu, stažiranje, stručnu praksu, razmjenu iskustava i međunarodnu suradnju u područjima obrazovanja i osposobljavanja, mladih i sporta”, ističe ravnateljica Agencije Antonija Gladović.

Svako javno ili privatno tijelo koje djeluje u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta može se prijaviti za financiranje preko Agencije za mobilnost i programe EU koja je akreditirana za provođenje programa Erasmus+ u Hrvatskoj, i Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu.

Pripadajući rokovi i ostali detalji : https://ampeu.hr/natjecaji/poziv-na-podno%C5%A1enje-prijedloga-za-program-erasmus-za-2022-godinu?fbclid=IwAR1ey0bNgrk745JJIxrDkO6XQh66nr-i_yHN5VoUYcZqqkQ7NMwciVW4lPc

Tags: No tags

Comments are closed.