obavijest-2-e1585147235270-pb29pyrn757q5jorifzvbfcj2gbdgl98s8rjt7gsxc

JAVI SE, PROMIJENI S(V)E!

Snižavanje stope nezaposlenosti mladih i nastojanje da se što veći broj mladih ljudi u Europi učinkovitije uključi u svijet rada u središtu je programa politike EU-a. 

Udruga mladih Novska potpisala je ugovor za projekt: „Javi se, promijeni s(v)e!“ Reaktivacija i reintegracija neaktivnih mladih u NEET statusu UP.01.2.0.04.0074 u sklopu poziva „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu te poziva sve NEET mlade ljude na području Sisačko-moslavačke i Požeško-slavonske županije da im se jave za uključivanje u program i besplatne certificirane programe edukacije. 

Pojam „NEET“ označava mlade u dobi 15-29 godina koji ne rade, nisu u sustavu redovitog obrazovanja niti u sustavu obrazovanja odraslih i pri tome nisu registrirani u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.  Pojam NEET izveden je iz engleskog izraza Not in Education, Employment or Training. 

U pripremnoj fazi Udruga mladih Novska traži 10 osoba u NEET statusu i ovim putem poziva sve zainteresirane, koji zadovoljavaju opisane karakteristike da se jave i postanu korisnici projekta. Odabir ciljane skupine će se vršiti tako da se prvenstvo daje osobama koje su najudaljenije od tržišta rada prema definiciji Uputa za prijavitelje poziva. Mladi i njihovo obrazovanje, zapošljavanje i prosperitet su prijeka potreba budućeg razvoja i opstanka svakog društva.

LINK: Otvorena prijava za mlade od 15 do 29 godina

Isto tako, ukoliko želite pomoći nekome koga znate, ili vas zanima više o samom projektu i temi, slobodno se javite na e-mail: javisepromijenisve@gmail.com ili putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/Javi-se-promijeni-sve-100535452363746/?ref=page_internal

Tags: No tags

Comments are closed.