SmartSize

Konferencija „Pametna sela – europski koncept razvitka ruralnih područja“

Vukovarsko-srijemska županija u suorganizaciji je s Uredom zastupnika u Europskom parlamentu doc.dr.sc. Tomislavom Sokolom, Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije organizirala Konferenciju „Pametna sela – EU koncept razvitka ruralnih područja“.

Na konferenciji su se predstavile smjernice novog europskog koncepta i primjeri dobre prakse u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji. Kroz uvodna obraćanja i panel raspravu cilj konferencije bio je stručnoj i široj javnosti predstaviti mogućnosti koje pruža europski koncept Pametnog sela kao odrednice strateškog razvoja za ruralna područja.

Konferenciju je otvorio župan Vukovarsko-srijemske županije, g. Damir Dekanić dok su sudionici Konferencije: doc.dr.sc. Tomislav Sokol, zastupnik u Europskom parlamentu, mr.sc. Davor Huška, ravnatelj Uprave za financije i informacijsko-komunikacijske sustave, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, mr.sc. Marija Vučković, ministrica poljoprivrede kao i brojni stručnjaci iz područja ruralnog razvoja.

Konferenciju možete poslušati putem poveznice.

Tags: No tags

Comments are closed.