trz4ez

Nagrada za europsku poduzetničku regiju 2023. u prvi plan stavlja otporne zajednice

Europski odbor regija (OR) poziva na prijave za Nagradu za europsku poduzetničku regiju (EER) za 2023. pod nazivom „Poduzetništvo i otporne zajednice”. Gradovi, regije i općine mogu predstaviti svoje strategije o tome kako planiraju poduprijeti MSP-ove u sljedeće dvije godine. Rok za prijavu je 29. ožujka 2022.

Pojedinosti i informacije o tome kako se prijaviti za Nagradu za europsku poduzetničku regiju 2023. dostupne su ovdje i na posebnoj internetskoj stranici .

Osnovne informacije

Nagrada za europsku poduzetničku regiju (EER) projekt je u okviru kojeg se svake godine identificiraju i nagrađuju do tri teritorija EU-a koja raspolažu izvanrednom i inovativnom strategijom poduzetničke politike, neovisno o njihovoj veličini, bogatstvu i ovlastima. Regijama s najuvjerljivijim, najnaprednijim i najperspektivnijim planom dodjeljuje se za narednu godinu oznaka „Europska poduzetnička regija“ (EER).

Oznaka EER uspostavljena je u partnerstvu s Europskom komisijom, uz podršku dionika na razini EU-a kao što su SME United Eurochambres Socijalna ekonomija Europe EURADA .

Žiri EER-a – koji se sastoji od članova i članica OR-a, predstavnika i predstavnica institucija EU-a, socijalnih partnera i teritorijalnih udruga – pratit će provedbu nagrađenih regionalnih strategija tijekom 2022. i 2023. kako bi se dobitnicima nagrade pružila objektivna vanjska ocjena njihovih politika i napretka ostvarenog tijekom predmetne godine.

Dobitnici posljednje dvije Nagrade za europsku poduzetničku regiju, koje su zbog pandemije dodijeljene zajedno za 2021. i 2022. godinu: Općina Castelo Branco u Portugalu, Općina Gabrovo u Bugarskoj, Regija Helsinki-Uusimaa u Finskoj, autonomna zajednica Madrid u Španjolskoj, Regija Jug u Francuskoj i Šlesko vojvodstvo u Poljskoj.

Dobitnici nagrade za 2023. bit će objavljeni na plenarnom zasjedanju OR-a u lipnju 2022.

Više informacija o ovogodišnjoj Nagradi za europsku poduzetničku regiju, uključujući i popis svih dobitnika od 2011. godine, možete pronaći ovdje .

Tags: No tags

Comments are closed.