5c5f7391aa4309a2a5f06103dc6fd590_XL

Natječaj “Kreativni i Neovisni”

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 2021. godine, Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Požeško-slavonske županije i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije dana 15. prosinca 2021. godine raspisuju natječajKreativni i Neovisni“.

Natječaj je namijenjen svim učenicima srednjih škola i petih do osmih razreda osnovnih škola u Požeško-slavonskoj županiji, za izradu: plakata, instalacije, fotografije ili jednominutnog filma.

PRIMJERI  TEMA:

  • Što različite ovisnosti* čine pojedincu, obitelji ili društvu?
  • Imam(o) stav i kažemo NE!
  • Prema vlastitom izboru u dogovoru sa mentorom neka druga tema iz područja ovisnosti ili zaštite mentalnog zdravlja.

Cilj natječaja je da učenici pokažu znanje i svoj stav prema sredstvima ovisnosti (*pušenje, alkohol, kocka, droge, moderne tehnologije), da se pozitivno dokazuju, da istaknu sposobnosti koje imaju, te da afirmiraju pozitivne, zdrave stavove, te životne odabire.

Natječaj će biti otvoren od 16. prosinca 2021. do 25. travnja 2022. godine.

Za sudjelovanje u natječaju, natjecatelji/ice će se moći javiti na način da u školi koju pohađaju izrade plakat, instalaciju, fotografiju ili jednominutni film na temu, te iste dostave školskom povjerenstvu za odabir najboljih radova, u kategoriji najbolji individualni (pojedinačni) uradak, odnosno najbolji grupni uradak (grupno sudjelovanje ograničeno je na 2 ili 3 učenika/ce).

Povjerenstvo za odabir svake škole dužno je izvršiti selekciju pristiglih radova do 06. svibnja 2022. godine, te najviše 5 radova (do 5 pojedinačnih i do 5 grupnih radova)  iz svake kategorije dostaviti na odabir Županijskom povjerenstvu.

Županijsko povjerenstvo odabir najbolja 3 rada u svakoj kategoriji izvršit će do kraja svibnja 2022., a proglašenje i dodjeljivanje nagrada održati će se u lipnju 2022. godine.

Požeško-slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije nagradit će sudionike za osvojeno 1., 2. i 3. mjesto unutar svake kategorije, pojedinačno i grupno. Nagradit će se i škole sudionice natječaja. Svaki učenik/ca može sudjelovati sa samo jednim radom (pojedinačno i u grupi).

Izložba najboljih radova održat će se u Mjesecu borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 2022. godine.

Tags: No tags

Comments are closed.