obavijest-2-e1585147235270-pb29pyrn757q5jorifzvbfcj2gbdgl98s8rjt7gsxc

Obavijest poljoprivrednicima korisnicima mjera potpore po IAKS pravilniku

Poštovani poljoprivrednici,

Ukoliko ste prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2021. godini zatražili plaćanje za mlade poljoprivrednike i/ili potporu za neke od IAKS mjera ruralnog razvoja (Mjera 10Mjera 11Mjera 14), preuzeli ste obvezu pohađanja izobrazbeUprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede provodi edukacije, a raspored tečajeva je objavljen na stranicama Uprave gdje se odabirom tečaja možete prijaviti na vama odgovarajući termin: https://www.savjetodavna.hr/tecajevi/?terms_tags=647&jump_date=2021-12-01&calview=monthly Bliži se kraj godine pa molimo da pratite objave i prijavite se za edukaciju na vrijeme. U slučaju nepoštivanja preuzetih propisanih obveza ( za mlade poljoprivrednike i korisnike potpora iz IAKS mjera ruralnog razvoja ) Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zatražit će povrat isplaćenih sredstava potpore.

Stoga, ukoliko niste ispunili obvezu do sada, pozivamo vas da nam se pridružite u prosincu na jednoj od edukacija s početkom u 9,30 sati na tečaju iz Mjere 10, a koju ste u obvezi odslušati za pravdanje potpore po IAKS pravilniku za 2021 godinu. U skladu s izvanrednim stanjem sa covid-19 i pripadajućim mjerama i rizikom, koje ograničavaju okupljanja u zatvorenim prostorima, tečaj za sada provodimo u virtualnoj učionici putem aplikacije MS Teams na internetu, a vi ga možete pratiti od doma iz vaših naslonjača ili drugog vama ugodnog okruženja. Tečaj možete pratiti direktno iz Internet preglednika google chrome ili microsoft edge na vašim mobitelima, tabletima, računalima, bez instaliranja aplikacije, a ako netko želi može instalirati i microsoft teams aplikaciju pa putem nje pratiti tečaj.

Uputu iz koje možete vidjeti kako se priključuje na tečaj možete pogledati na poveznici: https://www.savjetodavna.hr/wp-content/uploads/2019/01/Uputa-za-polaznike-webinara_MP.pdf

Za više informacija kontaktirajte:

Zoran Kajić, dipl.ing.agr zoran.kajic@mps.hr 091/488 2786

Tags: No tags

Comments are closed.