edze4tz

Pametni projekti u turizmu – virtualni event

Udruga Pametni turizam organizira prvo u nizu događanja pod nazivom Pametni projekti u turizmu.

Ovo događanje bit će održano u virtualnom formatu putem EMPL platforme i namijenjeno je svima koji žele čuti i inspirirati se dobrim i pozitivnim primjerima te se upoznati s tehnološkim rješenjima koja su označila preokret u hrvatskom turizmu.

Key note predavanje „Koliko smo digitalni – analiza online poslovanja hrvatskih turističkih agencija“  održat će Ivan Ilijašić, predsjednik Udruge i direktor tvrtke Orioly. Ovo je prvo takvo istraživanje u Hrvatskoj i pokazuje važne rezultate koji mogu poslužiti kao smjernica u daljnjem planiranju i poboljšanju situacije na turističkom tržištu.

Tehnologijom do održivog turističkog proizvoda

Kroz kombinaciju studija slučaja i panela u kojima će sudjelovati direktori hrvatskih tehnoloških tvrtki, koje razvijaju digitalne turističke proizvode, osim o nadolazećim trendovima i inovacijama koje povezuju svijet turizma i tehnologije, pričat će se o kolaboraciji IT tvrtki na zajedničkim turističkim projektima te će se kroz vlastita iskustva i rezultate pokazati kakav utjecaj pametna tehnološka rješenja imaju na održivost turističkog proizvoda.

Članovi udruge Pametni turizam protekle su godine realizirali niz zanimljivih projekata s ciljem digitalnog iskoraka i ovim događajem htjeli smo pokazati kako krenuti naprijed. Ova godina je izuzetno bitna za digitalnu transformaciju hrvatskog turizma jer nam pruža mogućnosti velikih investicija. Analizom trenutnog stanja i na temelju povratnih informacija vidimo da kao turistička zemlja imamo jako puno mjesta za napredak te smo na ovaj način htjeli pokazati velik broj izvrsnih primjera koje naš turistički sektor može već sutra početi primjenjivati, sve s ciljem stvaranja boljeg turističkog proizvoda i bolje vidljivosti na globalnoj turističkoj karti”, izjavio je Ivan Ilijašić, direktor tvrtke Orioly i predsjednik udruge Pametni turizam.

Virtualno događanje “Pametni projekti u turizmu” održati će se 15.02.2022. s početkom u 11.00 sati. Za sudjelovanje na događanju i pristup virtualnoj platformi potrebno je prethodno se registrirati  putem ovog linka.

https://hrturizam.hr/udruga-pametni-turizam-predstavlja-pametne-projekte-koji-povezuju-turizam-i-tehnologiju?fbclid=IwAR1g6mlws0vRB3lCVLcgh6BXbG5e5ecA6toc9If2_PlruyCJsFGNcRRM2d8

Tags: No tags

Comments are closed.