40555-69db7a5a24_L

Poziv HGK srednjim školama zainteresiranim za edukacije u Tjednu novca 2022. 

Vrijeme održavanja: 21.03.2022. – 27.03.2022.

Svjetski i Europski tjedan novca 2022.: “Izgradite svoju budućnost, budite pametni u pogledu novca”

Cilj obilježavanja Tjedna novca je financijskim obrazovanjem unaprijediti razinu financijske pismenosti i omogućiti djeci, mladima i građanima stjecanje znanja, vještina, stavova i ponašanja nužnih u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu kako bi u budućnosti mogli donositi primjerene financijske odluke.

Središnja tema ovogodišnjeg Tjedna novca je “Izgradite svoju budućnost, budite pametni u pogledu novca”, čime se naglašava važnost razmišljanja o vlastitoj budućnosti kod donošenja financijskih odluka. Ovaj pristup se primjenjuje i kod kreiranja aktivnosti u području financijske pismenosti te se stoga posebna pozornost stavlja na fleksibilnost i teme poput održivosti i digitalizacije financijskih usluga.

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, većina edukacije će se i ove godine održavati online.

Program edukacije obuhvaća sljedeće tematske cjeline:

  • Uvodno izlaganje o financijskoj pismenosti (predstavnik HGK),
  • Značaj financijske pismenosti za mlade i uloga regulatornih institucija (predstavnik HNB-a ili HANFA-e),
  • Bankarstvo i upravljanje osobnim financijama (predstavnik banaka),
  • Uloga i značaj osiguranja (predstavnik osiguravatelja),
  • Investicijski fondovi/mirovinski fondovi/tržište kapitala (predstavnik društava za upravljanje fondovima ili predstavnik ZSE).

Teme i trajanje programa (jedan ili dva školska sata) dogovaraju se u izravnoj komunikaciji sa zainteresiranim školama i fakultetima.

Pozivamo srednje škole i fakultete zainteresirane za edukacije u Tjednu novca 2022. da nam se jave do 10. ožujka, na e-mail; vdominovic@hgk.hr ili mvujevic@hgk.hr.

Osim u Tjednu novca, edukcije organiziramo tijekom cijele godine pa vas pozivamo da nas kontaktirate i za druge termine.

U Tjednu novca 2021., online edukacije su održane u 11 gradova (Čakovcu, Drnišu, Koprivnici, Korenici, Otočcu, Prelogu, Sinju, Splitu, Zadru, Zagrebu i Vrgorcu), a na edukacijama je sudjelovalo 1.050 studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Visokog učilišta Algebra i Međimurskog veleučilišta te profesora i učenika 17 srednjih škola (strukovne škole i gimnazije).

Brošure te sve ostale informacije o aktivnostima HGK u području financijske pismenosti dostupno je na našim web stranicama ovdje.

Online

ROK PRIJAVE
10.03.2022.

Tags: No tags

Comments are closed.