dhgdsrhgr

Javni natječaj „Tajni kupac za zaštitu potrošača u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj“

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo Javni natječaj „Tajni kupac za zaštitu potrošača u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj“

Javni natječaj „Tajni kupac za zaštitu potrošača u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj“ namijenjen je udrugama za zaštitu prava potrošača (u daljnjem tekstu: udruge).

Natječajem će se dodijeliti financijske podrške projektima koji doprinose zaštiti potrošača u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj.

Tekst natječaja s cjelokupnom dokumentacijom objavljen je na poveznici: https://www.financijskepodrske.hr/home/natjecaji 

Predmetnim Natječajem dodijelit će se financijske podrške projektima u ukupnom iznosu do 720.000,00 kuna. Okvirni broj projekata koji se planira financirati ovim Natječajem je 6. Najveći iznos koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je do 120.000,00 kn. U okviru ovog Natječaja udruga može prijaviti i ugovoriti najviše jedan projekt. Planirano razdoblje provedbe projekata je 17 mjeseci počevši od kolovoza 2022., a preduvjet za sklapanje ugovora te početak provedbe projektnih aktivnosti je objava službene Odluke Vijeća EU o usvajanju eura.

Na Natječaj se mogu prijaviti udruge registrirane u skladu sa Zakonom o udrugama, koje djeluju u području zaštite prava i ekonomskih interesa potrošača, koje su u svom djelovanju neovisne o trgovcima, a sukladno odredbama članka 128. Zakona o zaštiti potrošača te koje zadovoljavaju taksativno navedene uvjete natječaja.

Sve zainteresirane udruge koje ispunjavaju uvjete Natječaja prijavljuju svoje prijedloge projekata na propisanim obrascima. Prijava na javni natječaj podrazumijeva internetsku prijavu koja se obavlja putem sustava www.financijskepodrske.hr

Rok za prijavu na Natječaj je 24. svibnja 2022. do 13:00 sati.

Sva pitanja vezana uz dokumentaciju i uvjete Natječaja mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem slanjem upita na sljedeću adresu e-pošte: natjecaj.potrosaci@mingor.hr i to najkasnije do 6. svibnja 2022. 

Odgovori na postavljana pitanja objavit će se na mrežnoj stranici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja www.mingor.hr i Središnjeg portala za potrošače www.szp.hr i to najkasnije 8 dana prije isteka roka za podnošenje prijava na Natječaj.

Kako bi se udrugama omogućila što kvalitetnija priprema i prijava, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja 29. travnja 2022. s početkom u 9:00 sati organizira on line pripremnu informativnu radionicu s ciljem predstavljanja javnog natječaja. Mole se svi zainteresirani potencijalni prijavitelji da se za sudjelovanje na on line radionicu prijave do 27. travnja 2022. putem adrese e-pošte:natjecaj.potrosaci@mingor.hr , a potvrdu sudjelovanja te poveznicu na on line radionicu dobit će dan prije održavanja radionice.

Dokumenti:

 1. Odluka o načinu raspodjele raspoloživih sredstava iz DP RH_Tajni kupac.pdf
 2. Tekst javnog natječaja_Tajni kupac.pdf
 3. Upute za prijavitelje_Tajni kupac.pdf
 4. Opisni obrazac za prijavu projekta_Tajni kupac.doc
 5. Obrazac proračuna projekta_Tajni kupac.xls
 6. Obrazac životopisa_Tajni kupac.docx
 7. Izjava o financiranim projektima iz javnih izvora_Tajni kupac.doc
 8. Izjava da je udruga neovisna od trgovca_Tajni kupac.docx
 9. Izjava o nepostojanju dvostrukog financiranja_Tajni kupac.doc
 10. Obrazac Ugovora_Tajni kupac.pdf
 11. Obrazac za provedbu terenskog posjeta_Tajni kupac.pdf
 12. Obrazac opisnog izvještaja projekta_Tajni kupac.doc
 13. Obrazac financijskog izvještaja_Tajni kupac.xls
 14. Obrazac zahtjeva za isplatu sredstava_Tajni kupac.doc
 15. Obrazac procjene kvalitete prijave_Tajni kupac.pdf
Tags: No tags

Comments are closed.