esf

NAJAVA: “Konferencija o industrijskoj tranziciji hrvatskih regija“ 29. travnja 2022. godine u Osijeku uz mogućnost praćenja programa online

Dana 29. travnja 2022. godine s početkom u 10 sati u Osijeku se održava „Konferencija o industrijskoj tranziciji hrvatskih regija“ koja će okupiti dionike iz javnog i privatnog sektora, s ciljem predstavljanja planova za industrijsku tranziciju te dosadašnjih iskustava i projekata koji će biti uključeni u Industrijsku tranziciju Hrvatske.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nositelj je procesa industrijske tranzicije NUTS 2 regija u koji su uključene Jadranska, Sjeverna i Panonska Hrvatska. Cilj provedbe industrijske tranzicije je jačanje regionalne konkurentnosti kroz aktivnosti pametne specijalizacije i jačanja pozicije regionalnog gospodarstva u globalnim lancima vrijednosti.

Transformacija industrije, u skladu s globalnim trendovima industrijskog razvoja i uvođenje strukturnih promjena u regionalna gospodarstva u fokusu su industrijske tranzicije te su od posebnog značaja za stvaranje kvalitetnih radnih mjesta i usmjeravanje gospodarskog rasta i razvoja hrvatskih regija.

Konferencija obuhvaća niz stručnih izlaganja kao i panel raspravu o važnosti industrijske tranzicije za Panonsku Hrvatsku.

Svi zainteresirani osim na lokaciji održavanja konferencije sadržaj mogu pratiti i putem prijenosa uživo putem ove poveznice: https://youtu.be/ohdG86gRO9w.

 Program konferencije preuzmite ovdje.

Tags: No tags

Comments are closed.