knjižare

Objavljen Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2022. godini

19. travnja 2022. – Nakon što je Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj prvi put raspisan 2021., u Godini čitanja, Ministarstvo kulture i medija u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara HGK nastavlja s provođenjem Javnog poziva i pružanjem podrške knjižarskoj mreži.

Kao i prošle godine vrednovanje će se odvijati u dva kruga: prema mišljenju formiranog povjerenstva sastavljenog od predstavnika Ministarstva i drugih relevantnih sudionika književne scene koji će u predviđenom periodu obići sve prijavljene, kako bi donijeli ukupnu ocjenu svake pojedine knjižare te internetskim glasanjem publike putem mrežne stranice citaj.hr na kojoj će se objaviti popis svih prijavljenih knjižara s poveznicama na njihove profile i mrežne stranice.

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije:

a)      najbolja samostalna knjižara
b)      najbolji antikvarijat
c)      najbolja knjižara u okviru knjižarskog lanca.

Za svaku se kategoriju dodjeljuju prva (30.000,00 kuna), druga (20.000,00 kuna) i treća (10.000,00 kuna) nagrada knjižarama i antikvarijatima izvan grada Zagreba te po jedna nagrada u svakoj kategoriji najboljim  knjižarama i antikvarijatima u gradu Zagrebu u pojedinačnom iznosu od 20.000,00 kuna.

Prijave na ovaj Javni poziv primaju se 30 dana od njegove objave na mrežnim stranicama https://min-kulture.gov.hr/

>>> Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2022. godini

Tags: No tags

Comments are closed.