trz4ez

Objavljen Javni poziv za program “Konkurentnost turističkog gospodarstva”

Ministarstvo turizma i sporta otvorilo je u utorak javni poziv za program “Konkurentnost turističkog gospodarstva”, na koji se zainteresirani za povećanje kvalitete i održivosti turističke ponude, cjelogodišnji turizam, razvoj novih sadržaja, digitalizaciju i dr. mogu javiti do 20. lipnja, a za to je u ovoj godini osigurano 13 milijuna kuna, priopćeno je iz Ministarstva.  

Riječ je o dugogodišnjem programu, kojim Ministarstvo turizma i sporta nastavlja pomagati razvojne planove subjekata malog gospodarstva, odnosno trgovačkih društava izvan javnog sektora, obrte i zadruge te OPG-ove koji pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

Ministarstvo ističe da se 13 milijuna kuna predviđenih za taj program dodjeljuju kao bespovratne potpore, kroz dvije mjere. Jednom se tako podupire povećanje standarda, kvalitete, dodatne ponude, održivosti i sigurnosti smještajnih objekata vrste hoteli i kampovi te postojećih ili novih ugostiteljskih objekata na OPG-ovima (vinotočje/kušaonica, izletište, soba, apartman, ruralna kuća za odmor, kamp, kamp odmorište, objekt za robinzonski smještaj) i to sufinanciranjem prihvatljivih aktivnosti.

Te aktivnosti mogu biti podizanje kvalitete, razvoj i unapređenje dodatnih sadržaja, tematsko definiranje smještajnih kapaciteta, ulaganje u povećanje sigurnosti kroz digitalizaciju i automatizaciju, poboljšanje uvjeta za osobe s invaliditetom, ulaganja u e-punionice i dr.

Drugom se mjerom ove godine posebice želi pomoći oporavku ugostiteljskog sektora u Sisačko-moslavačkoj županiji, kako bi čim prije sanirali posljedice potresa, isključujući konstrukcijsku obnovu građevine, i nastavili poslovanje, a potpore će ići putem financiranja opremanja i sanacije unutarnjeg prostora ugostiteljskog objekta, nabave opreme i strojeva ili preseljenja ugostiteljske djelatnosti u drugi (zamjenski) prostor.

https://mints.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/t-u-r-i-z-a-m/22181

Tags: No tags

Comments are closed.