dsfawetrfaw

Online radionica ACT grupe: Upravljanje volonterima – osnaživanje, angažman i motivacija

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esfplatforma.civilnodrustvo.hr otvorila je prijave na online radionicu “Upravljanje volonterima / Osnaživanje, angažman i motivacija volontera” koju će 13. lipnja 2022. održati ACT grupa iz Čakovca.

ONLINE RADIONICA ACT GRUPE – 13.6.2022. – Upravljanje volonterima / Osnaživanje, angažman i motivacija volontera

Ljudi volontiraju iz niza razloga. Najčešći razlog je da pomognu drugima, no mnogi kroz tu pomoć drugima zapravo pomažu i sebi, uče. Korist za volontera jedan je od sastavnih dijelova volonterstva koji se često zanemaruje te spada u „neugodnu“ temu prilikom razgovora o volonterstvu. „Što ja imam od volontiranja?“ nije često pitanje koje volonteri postavljaju te upravo stoga organizatori volontiranja trebaju samoinicijativno postaviti pitanje što volonter želi dobiti kroz iskustvo volontiranja te uključiti benefite za volontera u proces planiranja volonterskih aktivnosti. Kroz teoriju i praktične vježbe, sudionici će imati priliku kritički sagledati proces pripreme i provođenja volonterskih aktivnosti s naglaskom na motivaciju volontera. Sa sudionicima će se istražiti kako maksimalno podići i održati motiviranost volontera s ciljem dobivanja kvalitetnijih rezultata te dugoročne održivosti volonterskih programa i angažiranosti volontera. MAX 20 OSOBA – navodi se u najavi radionice.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, Udruga „MI“- Split, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj) održava radionice u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.

Tags: No tags

Comments are closed.