oLmrGPBOV9vEBlzA3KX5WVc3mZpWLZrQ

Zaklada Anna Lindh raspisala natječaj za kratku priču “More riječi” u 2022. godini

Zaklada Anna Lindh i Europski institut za Mediteran objavili su i ovu godinu međunarodni natječaj za kratku priču “More riječi” na koji se mogu prijaviti mladi autori (između 18 i 30 godina starosti) iz 43 zemlje euro-mediteranske regije.

Prevladavanje rodne diskriminacije te razvijanje modela transformacije naše stvarnosti u kojoj se i dalje suočavamo sa različitim oblicima rodno uvjetovane diskriminacije krovna je tema ovog natječaja koji je kao i svake godine usmjeren mladima, a kojima se ovim putem otvara prostor za dijalog te iznošenje svojih iskustava u vezi sa zadanom temom.

Ovom inicijativom već 13 godina potiču se odnosi suradnje unutar euro-mediteranskog civilnoga društva te se otvara prostor za raspravu s građanima kojom se sustavno potiče aktivno sudjelovanje društva u međusobnom osvješćivanju društvenih problema i razmjeni iskustava.

Autori odabranih priča (10) biti će pozvani u Barcelonu 24. studenog 2022. godine kako bi sudjelovali u obilježavanju dana Mediterana u okviru kojeg će se i promovirati publikacija s nagrađenim radovima .

Kratka priča ne smije do sada biti objavljivana, ne smije biti duža od 2.500 riječi i može biti napisana na nekom od službenih jezika država euro-mediteranske regije.

Rok za slanje kratke priče je 10. srpanj 2022. godine.

Više: https://www.iemed.org/sea-of-words-edition/a-sea-of-words-the-voice-of-youths-2022/

Tags: No tags

Comments are closed.