esf

Dvodnevna online radionica: Upravljanje projektnim ciklusom i procjena potreba u lokalnoj zajednici

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esfplatforma.civilnodrustvo.hr danas je otvorila prijave na dvodnevnu online radionicu “Upravljanje projektnim ciklusom i procjena potreba u lokalnoj zajednici” koju će 17. i 18. listopada 2022. održati DKolektiv iz Osijeka.

PRIJAVA:
DVODNEVNA ONLINE RADIONICA DKOLEKTIVA OSIJEK, 17.-18.10.2022. – Upravljanje projektnim ciklusom i procjena potreba u lokalnoj zajednici

Upravljanje projektnim ciklusom predstavlja važan dio rada svake organizacije te podrazumijeva nekoliko faza, od kvalitetnog planiranja onoga što želimo ostvariti do same provedbe i praćenja te, na kraju, vrednovanja onoga što je ostvareno. Projekti predstavljaju alate za ostvarivanje željene promjene bez obzira radi li se o promjeni ponašanja ljudi, načina rada institucija ili funkcioniranju nekog sustava i sl.. Radionica će osigurati bolje razumijevanje metodologije projektnog ciklusa kroz upoznavanje faza projektnog ciklusa: kako kvalitetno provesti analizu okruženja i procjenu potreba, kako definirati što i kako želimo ostvariti (ciljevi, aktivnosti, rezultati), na koji način izraditi budžet u skladu sa smjernicama zadanog natječaja – navodi se u pozivu.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, Udruga „MI“- Split, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj) tijekom cijele godine organizira online radionice u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.

Tags: No tags

Comments are closed.